Slips för alla lägen

Det tycks som om att bära slips aldrig går ur tiden. Slipsen har genom tiderna haft olika popularitet och man kan se en liten avmattning av slipsbärandet nu för tiden. I vissa kretsar kan du fortfarande se män i slips exempelvis bland företagsledare och toppolitiker. Det finns massor av slipsar på nätet, klicka dig vidare här.

Olika slipsar vi olika tillfällen

Om du börjar dagen med att tappa frukostägget på din finaste sidenslips så har du haft fel slips på dig eftersom du ska ha en väldig tur om du ska kunna rädda slipsen så att den blir ren och fräsch igen. Tänk på att du behöver ha slipsar av olika kvaliteter i din slipsgarderob.

Slipsens betydelse

Slipsen har genom tiderna stått för makt och pengar, moral och hederlighet. Under 1800-talet blev det i England populärt att med sin slips visa vilken skola man har gått på. Henry Kissinger, tidigare utrikesminister i USA, menade att slips utstrålar makt och makt attraherar kvinnor.

Slipsen ingenting för läkare

I en rapport från brittiska läkarförbundet konstateras det att slipsen samlar på sig smittoämnen och plagget är inte heller till någon nytta för patienten. Det är något att tänka på i allmänhet och i synnerhet i dessa Coronatider.